Objavljeno: 11. studenoga 2021. u 21:00h

Predstavljamo treći broj glasnika “Martinovo pero”

Dragi čitatelji,

pred Vama je još jedan, treći broj Martinova pera. I u ovom broju ostajemo vjerni svojoj misiji, a to je približiti Vam aktualna događanja u našoj Općini i upoznati Vas s našom bogatom poviješću te kulturnom i materijalnom ostavštinom.

U prvom dijelu časopisa donosimo razgovor s našim umirovljenim dugogodišnjih duhovnim pastirom, vlč. Ivicom Košutićem koji je vodio našu župu punih 29 godina. Ove godine naš DVD proslavio je lijepu obljetnicu, 125 godina od osnutka te tom prigodom pročitajte tekst predsjednika DVD-a Saše Lenčeka. I ove godine u organizaciji Udruge „Sveti Martin“ održan je malonogometni turnir u Križovljanu, stoga donosimo i izvještaj s turnira.

U drugom dijelu časopisa upoznajemo Vas s iznimno vrijednom zbirkom liturgijskog posuđa Župe Martijanec, zatim s vlastelinstvom obitelji Mikulić na prostoru naše Općine, a po prvi puta predstavljamo povijest školstva na našem prostoru. Upoznajemo Vas i sa zaboravljenim raritetom, NK „Hajduk“ iz Hrastovljana te donosimo priču o dvorcu Patačić-Rauch u Martijancu.

Kako do glasnika?
Email: info@usm-martijanec.hr
Tel: 099 497 2000